Oncologie Zorgnetwerk Achterhoek

Heb je kanker (gehad) en wil je je leefstijl aanpassen? Bijvoorbeeld meer bewegen en minder last hebben van stress? Of stoppen met roken, minder alcohol drinken en gezonder gaan eten? Klik op het onderwerp waar jij hulp voor zoekt. Je vindt dan zorg- en hulpverleners bij jou in de buurt die je kunnen helpen bij je leefstijl.

Alcoholgebruik

Alcohol vergroot het risico op kanker. Door niet of minder te drinken kun je het risico verkleinen dat kanker (opnieuw) ontstaat.

 

Sport en bewegen

Voldoende bewegen is belangrijk. Bewegen helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van klachten door de kanker(behandeling).

 

Stoppen met roken

Roken kan allerlei vervelende gevolgen hebben voor je lichaam. Van binnen en van buiten. Stoppen met roken is één van de beste dingen die een roker voor zijn gezondheid kan doen.

Stress

Door spanning en onzekerheid rondom de kanker(behandeling) kun je prikkelbaar en somber zijn. Of te maken krijgen met emoties en stress.

Voeding en spijsvertering

Door de kanker(behandeling) kun je problemen krijgen met eten. Onbedoeld gewichtsverlies of gewichtstoename kan optreden.

Scroll naar boven